Nivells marc comú de referència

nivells marc comú

Perdut entre tants nivells? T'hem preparat una taula amb la descripció dels nivells adoptats en el marc comú de referència per a llengües adoptat per la Unió Europea a principis del segle XXI.

Nivell Habilitats Exàmens
A1 Pot comunicar-se a nivell elemental per satisfer les seves necessitats amb fórmules fixes; pot mantenir una conversa senzilla sobre temes personals si l'interlocutor l'ajuda. -
A2 Pot entendre i expressar idees sobre els temes més propers i comunicar-se en un viatge per satisfer les seves necessitats. Key English Test (KET)
B1 Pot desenvolupar-se amb èxit en la majoria de situacions quotidianes i descriure experiències i desitjos, així com expressar la seva opinió sobre qüestions properes. Preliminary English Test (PET)
B2 Pot entendre la majoria de textos i mantenir converses amb fluïdesa sense esforços per part de l'interlocutor. First Certificate in English (FCE)
C1 Pot tenir èxit en gairebé tots els intercanvis comunicatius, entén el doble sentit i el rerefons cultural de l'idioma. Pot treballar en la llengua estrangera. Certificate in Advanced English (CAE)
C2 La seva correcció és semblant a la d'un nadiu mitjà. Certificate of Proficiency in English (CPE)